Dagen

Så var vi till den omtalade familjen Hiltons hotell idag. Otroligt vackert hade de ordnat, med en egen lagun. Eller egen och egen, stränderna är för allmänheten så in klampade vi. Fick syn på bl.a. en rocka och en havssköldpadda som simmade omkring där bland badgästerna. Såg även några akvariefiskar där i plurret. På andra sidan lagunen hade de delfiner inhängnade som hotelgästerna kunde få betala för att få bada med (pappas kreditkort, eller vad tror du). Himla fina är delfinerna ändå, blev massa foton tagna där. Imorrn drar vi nog på delfin/val-safari tror jag, tyvärr utan pappas kreditkort...



Idag var även dagen för den efterlängtade svensk-tyska middagen. Det blev en salig blandning men köttbullarna, the swedish meetballs, var nog det bästa och mest omtyckta på bordet (såklart!). Blir stenhård workout imorrn för att förbränna alla kalorier som vi inte lyckades äta oss runt. Maten serverades till hula-hula dans, bastkjolarna var på men vi hittade tyvärr inga kokosnötter så det fick bli bikini istället.

Surfandet igår var riktigt skoj, men ack så jobbigt för otränade mig. Wohoo, vilken fart man fick :D Idag har jag goa märken på höfterna efter att ha legat på brädan, misshandelsoffer tro?! Men det var det värt! Sen blev det en udda kväll på en random pub någonstans i ingenstans. Så kan det gå, trodde att pubarna i semesterparadiset skulle vara öppna längre än till tio men icke, så som sagt, puben någonstans i ingenstans fick det bli.

Imorrn ska vi sova på stranden, namnet på stranden vågar jag inte ens försöka mig på, allt heter väldigt konstigt och låter ganska lika på det här stället. Ska bli kul iaf, att somna till valarnas sång (eller kanske myggornas...).

Pratade nyss med en kompis som är på Nya Zeeland. Hennes klocka var iofs en timme efter min klocka, men en dag före. Weird! Det betyder att hon kommer fira nyår först av alla medan vi kommer fira sist av alla. Vi kan ju alltid passa på att fira lite under varje klockslag den dagen, en skål för varje tidszon ;D
Vi ska åka till Hilo under nyårsdagen, som ligger på andra sidan ön. Där blir det nog mest till att strutta runt i naturen och klicka foton som värsta Kalle Anka. Sen drar vi t illbaka hit och festar på multinationellt vis!

Passar på redan nu att önska alla ett Gott Nytt År! =D

Kramar


utomhusbloggar

sitter vid ett bord vid poolkanten och ser solen sakta sjunka ner över himlen. det betyder att en ny morgon snart gryr på andra sidan jorden =) så vackert. skulle kunna sitta här i timmar och bara stirra ut över landskapet. vilken härlig vy vi har här =)

idag har vi varit på stranden med en tjej vi träffat här, Shaena (eller nåt, låter som "tjena"). väldigt härligt, vågorna var ännu större idag. En våg nådde ända upp till oss på stranden så våra saker blev dyngsura (iaf handdukarna). Men vad gör väl det, vi är på semester och har all tid i världen för sakerna att torka ;)



Rainforest!

Mele Kalikimaka as they say here on Hawaii (merry x-mas). Today we've had our 2nd Christmas celebration. Started with pancaces and maple syrup (american style) with the family, and then we got Christmas presents =) So nice of them, really didn't expect that! Then we went for a hike in the rainforest (Jurassic track) with a nice older couple and their dog Lili. The lady tought us how to make leis (the flowers around the neck and in the head). And we could sit in the pick-up trunk on the way back, yehaa!
After that we had a nice day by the pool at our house and then we had Christmas dinner with the family; turkey, ham, sweet potatoes (blue!!), cranberry sauce, etc. Really good! Thomas who cooked is really good at it, he sings great too! He tought us a song "Mele Kalikimaka is the thing to say on a bright Hawaiian Christmas day" ... something like that, it's really catchy!

And now we're really tired so I'm soon going to bed (it's only 8:45 p.m.!!).

Just have to tell you that the light service was really nice yesterday night, and Lily was dressed in her Christmas clothes.. so cute! =)

Good night and once again; Mele Kalikimaka! =)



Two happy girls opening their Christmas presents



Our Christmas tree



A lovely flower in the rainforest



Birte got a leis


Julafton!

God Jul på er alla! =)
Julafton på Hawaii är ju nåt alldeles extra. Eller annorlunda i alla fall. Till att börja med så firar ju ingen jul idag, utan det firas den 25:e, så ska se imorrn vad som händer =)
Idag snackade jag i alla fall med hela familjen på Skype. De hade precis mumsat i sig ostkaka med hemmagjord jordgubbssylt :P Mmmm! Så gott!!
Blev inget vörtbröd till frukost denna julaftons morgon men väl flingor med mjölk. Dagen firades på stranden och lekandes i vågorna. Yehaa! Sen bar det av hemåt för middag med "familjen"; wook i världsklass =P Ska strax på ljusmässa i kyrkan. Klockan är strax 22. Ingen dans runt granen idag, inga julklappar. Men den största julklappen är ändå att få vara här :D Trivs så bra! Kommer vara så avslappnad när jag kommer hem :D

Önskar återigen god jul!

Kramar

Aloha Baby, Hawaii finally!

God Jul får man väl säga nu, fastän jag inte har gått och lagt mig än så är ju klockan ändå 00:15 här på Kona, Hawaii a.k.a. Paradiset!
Vädret är skönt. vattnet är toppen; turkost och varmt, stora roliga vågor och massa vit sand. Sett världens största avocado idag direkt från trädet på baksidan. Ätit apelsin direkt från trädet och kollat på bananerna som hänger och dinglar i palerna. Hibiscusträden blommar för fullt och allt är underbart!
Vi bor på ett ställe som jag inte riktigt fått grepp om än. Nåt välmående/hotell/kyrkligt/sammanträde allt vad jag inte fattar. Seminarier, yoga, massage och dylikt. En kossa och en get bor här också =) Bor ca 10 pers här som en familj. Väldigt trevligt. Manuels mamma känner alla dessa så vi bor här, väårldens hus med utsikt som är obeskrivlig! Från mitt och Birtes rum är det utsikt över Stilla Havet, solen går ner på denna sidan, alldeles wunderbar! Åt frukost vid poolen idag, jag, Malin, Birte och Manuel bara satt och stirrade. Ingen av oss kunde riktigt fatta att vi var här på Hawaii. En dröm som har gått i uppfyllelse =D Aaahh... Lycka!
Flygplatsen här var även den en sort för sig. Liten och idyllisk. Underbar! Vi fick även blomsterkransar runt halsen när vi kom ;D

Undrar hur vi ska fira jul imorgon!?

Sova nu!

Kramar! =)

Julkalendern

Sunes Jul går nog aldrig ur tiden =) Lite svensk julkänsla måste man ju ändå ha. Kan inte fatta att det är mindre än en vecka kvar till jul, shiiit! Min resa närmar sig med stormsteg, om 4 dagar är jag på Hawaii!

Riktigt riktigt trött nu. Ska nog ta och lägga mig och somna till ett avsnitt Julens Hjältar, för att spinna på temat ;)

Kollade på tåg förut också från Stockholm till Vänersborg. Var väl inte stormförtjust av att se att det är 3 byten innan jag är framme. Hade inte spelat så stor roll i vanliga fall, men efter att ha rest i 25h och med två stora resväskor på 50kg så är jag inte så sugen på det, så ingen resa blev bokad. Väntar på en snäll julängel som vill köra mig hem istället, finns det någon sådan tro?!

Yeyy

Lägenheten är äntligen fixad! :D Vi fick den vi ville ha, så nu blir det inflyttning i januari sen är det bara att bereda sig för inflyttningsfest!! ;D

Är så trött idag, förstår inte! Sovit och sovit men det är väl kroppen som säger ifrån nu. Ska bli riktigt skönt med semester =)

Sista Big Dick's-kvällen igår och farväl till endel underbara människor, kommer sakna! Blir utgång imorrn för att ta farväl av den sista högen. Sorgligt! Kommer definitivt gråta floder, ni vet ju hur blödig jag är!
Hade besök här förut av folk som åker. OCH lite grabbsnack i köket, 4 dialekter engelska, haha. Alltid lika kul! :D Älskar engelsmännen och aussisarna!!

Såg att SAAB läggs ner nu. Tungt för tvåstad... kommer bli en jobbig tid, hoppas det ordnar sig till det bästa för alla.

*Jäsp* behöver verkligen plugga lite, men orka!! Jag har ju i alla fall fått ett betyg; A- i ProdEK II, inte så illa pinkat där! Supernöjd! =D

Nä, ska väl slötitta på TV å läsa Consumer samtidigt. Kan inte fatta att det bara är 4 dagar kvar!!

Kramar alla!

Mail från mamma

Kära mamma skickade ett "lära känna"-mail till mig idag så jag tänkte underlätta för intresseklubben så de nu inte längre behöver anteckna utan istället kan printa ut detta exemplar

1. När gick du upp idag? 

07:57 (skulle ju träffa Malin 8...)

2. Diamanter eller pärlor?

diamonds are a girls best friend

3. Senaste filmen du såg på bio? 

New Moon

4. Favorit-TV- program  

I Kanada... intet! Men hittade precis en musikkanal =)

5. Vad åt du till frukost? 

Gröt m kanel och instant coffee till det (inget gott kaffe alls...)

6. Vad är ditt/dina andranamn

Anne, Therése 

7. Din favoritmat? 

Mormors köttbullar, SÅS och potatis =P

8. Vilken mat gillar du inte?

Fisk och annat äckligt

9. Vilken är din favorit-CD för tillfället

Lyssnar folk fortfarande på CD?!

10. Vilken bil kör du?

När jag kommer tillbaka till Sverige blir det Blå Faran (aka Mazda 626) och kanske att jag får provköra vår nya Volvo också.

11. Vilken är din Favoritmacka?

Oooo... den var svår. Så länge det är nåt gott på, alltså varken fisk eller rödbetssallad! 

12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?

Gnällfisar och hänsynslöshet

13.  Vilka är dina favoritkläder?

mina chinos och en slapp t-shirt

14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då?

Galapagos... men jag ska ju till Hawaii om en vecka så jag ska inte klaga ;D

16. Var vill du dra dig tillbaka

Dra mig tillbaka låter så tråkigt...

17. Favorittid på dagen?

När det är dags att sova middag

18. Var är du född?

Vänersborg

19. Vilken är din favoritsport att se på?

Fotboll och hockey

20. Vem tror du inte sänder detta tillbaks

Är det ens nån som läser det?!

21. Vem tror du skickar tillbaks först?

Som sagt...

22. Coca Cola eller Pepsi

Coca Cola

23. Fotboll eller ishockey?

Eftersom Svenska landslaget tydligen inte kan prestera när det gäller så får jag säga hockey! 

24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?

Hoo-hoo

25. Pedikyr eller manikyr?

Manikyr 

26. Några spännande nyheter att berätta för oss

Hawaii hawaii hawaii!! J 

27. Vad ville du bli när du var liten?

Allt

28. Bästa barndomsminnet?

När jag var på semester med mamma och mormor i vår folkabuss

29. Varit i Afrika?  

Nej, men en liten Sara var tydligen sugen på att åka

30. Nånsin rullat in någon i toapapper?

Oh ja, många gånger!

31. Varit med om en bilolycka? 

Trodde det var meningen att man skulle krocka med radiobilarna på Liseberg

32. Favoritdag i veckan?

Lördag

33. Favoritblomma?

Borstnejlika

34.  Favorit-snabbmatsrestaurant?

Blä, usch och fy!

35. Äger du en cykel?

Ja, mammas ;) 

36. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?

Nåt resebolag

37. Läggdags?

Inte än i alla fall, gick ju nyss upp! Så det blir väl om 16h eller så

38. Senaste personen du delade en middag med?

Hmm... Det var en hel bunt som jag käkade buffé med på casinot i lördags, men det var iofs lunch.

39. Vad sysslar du med just nu?

Skriver blogg såklart! Tittar på Malin som läser om nån som var med i Idol som ska släppa skiva. Har ju då inte kollat på Idol men tror han kom tvåa. OCH JA, vi har hört vinnarlåten med han den lille blonde pojken!

40. Favoritfärg

Blååå 

41.  Hur många tatueringar ? 

Inte så det stör...  

42. Favoritgodis?

Äter inte godis, men mör choklad är ju alltid gott :P

Inte ens jag tyckte att det här var intressant...


Lucia

Julmust har nopg aldrig smakat eller doftat så gott som den gjorde idag. Nostalgi, aaah. Jag och Malin blev nästan lite tårögda när vi öppnade flaskan med den bruna drycken. Pepparkakorna till smakade helt fantastiskt. Det fanns nåt gott med denna dag i alla fall, denna söndag den 3:e advent, denna lucia.


11 dagar kvar...

jag börjar förstå varför jag älskar sverige så mycket som jag gör, allting är ju bara alldeles så mycket bättre där hemma =)

tack malin för att du står ut här sista 1½ veckan tillsammans med mig, vad skulle jag göra utan dig? varför har alla andra så lite att göra hela tiden?!? SUCK!!

Hawaii om 2½ vecka, can't wait :D Sola, slappa, turista... oh, vad jag längtar!

Dagens Cookie

var en med mörk choklad och jordnötter, de sista två här i windsor!!

berättade jag förresten att jag och malin var med på storbild på hockeymatchen igår, wihoo! synd att vi inte hade sverigeflaggan med oss ;) fick ju sse våra svenska stjärnor lira iaf... synd bara att de hade sirap under skenorna och att det enda målet blev bortdömt.

idag har varit en mer produktiv dag, hur mkt som blivit gjort låter vi dock vara osagt.

väntar på svar om lgh.. vill inte vara bostadslös mer, snälla tomten snälla!! =D jag har ju varit så snäll så hela året :)

Kram kram, nu ska jag kolla julkalender!

Fucking Freezing Cold!

Jag stannar inne idag!
Kollade på hotel med Malin förut... sista veckan ska vi ha riktiga sängar och kuddar ;)

Plugga vidare.. bara 4 finals och en uppsats kvar till Jul! ;D

Detroit Redwings!

Ska snart på matchen mellan Redwings och Blues. Kommer bli svensk seger ;P Haha
Detroit, here we come!

Sarisen

Har bestämt att Sara nog får flytta tillbaka till Karlstad för allas bästa (eller mitt iaf).


grumpy bitch?!

vaknade imorse upp till tonerna av en kvinnas panik-skrik i höga-c. trodde först att det var en katt som långsamt blev plågad till döds, det var det inte... fenomenet kallades tydligen 'musik'.

jag ska inte klaga, kanske var bra för mig att vakna med morgonhumöret extra vässat. kanske därför jag fortfarande sitter inlåst på mitt rum med frukosten avslutad för längesen när jag egentligen bara vill ut i vårt fina julpyntade kök och läsa om HRM i Kanada. får ångest bara av att tänka på de sista 6 orden... eller nä, inte ångest. alla år i skolan har iaf lärt mig en sak; ångest för skolan är för veklingar! jag känner mer en avsmak och ett litet hat denna strålande lördagsmorgon.

funderar på att börja packa min resväska snart.., men jag känner ju mig själv och det kommer inte hända förrän dan innan planet mot Hawaii lyfter.

en sak är säker iaf, idag ska det signas flaggor och drickas kanadensisk öl!


Starbucks

gonna miss u my friend ;P

enda stället som serverar gott kaffe, klart värt 40 min promenad! ...plus att det är enda stället häromkring (förutom vårat kök) som har julstämning ;) hihi

Love love love!

Håller tummarna extra hårt för vårt lägenhetsspan också ;D

Casper 1 år!

vaknade med mobilen i ett krampaktigt grepp och insåg snart att jag försovit mig, idag igen!! så nu sitter jag och slösurfar i väntan på nästa lektion med professor baki. den lektionen vågar man ju inte missa :S

igår var det farewell reception här med alla utbytesstudenter. trist :/ ska man behöva lämna alla goa människor?! så här snart! kommer sakna så många!


Min nya familj - Ananth, Skye, Akari, Belinda, Jonathan

Efteråt drog jag på bio med Emmanuel, Akari, Jingyi och Frances. New Moon. Sååå bra!! =D
Haha, Akari somnade. Vi andra satt som fastklistrade =P

Sist men inte minst (eller jo, minst fast mest älskad av alla) vill jag gratulera goingen Casper på sin 1-årsdag!
Saknar lille gubben sååå!


Charmtrollet

Nu måste jag rusa! Ciao

swingelbells' rock

börjar äntligen känna igen mig själv nu, vaknade strax efter åtta i panik över att skolan snart börjar och jag måste duscha. husch husch men var bara 4 min sen iaf. mitt gamla jag is back! =)

chicago var nåt i hästväg. en mysig stad på nåt sätt, inte alls så stressig som man kan tro och shoppingen var otrolig! man är ju inte direkt bortskämd med shopping i windsor...
massa weird snubbar på gatorna men det hör på nåt sätt till charmen. var bl.a. och kollade på the bean, en jätteböna helt i spegelmaterial. uppe och njöt av utsikten i willis tower också. shit, helt amazing! att ladskapet här är så platt gör att man kan se till horisonten åt alla håll. vädret var kanon båda våra sightseeing-dagar. vi valde rätt dag för shopping, gråmulen och lite regnig. skönt att äntligen få shoppa loss, 20% off i nästan varje affär till på köpet ;D

på fredagskvällen gick vi till den tyska julmarknaden. kändes verkligen som hemma :) glögg, julmust,
pepparkakor, adventskalendrar och brända mandlar! =P



visst vet Starbucks hur man firar en riktig jul! deras christmas blend
var suverän!



nu har jag varit och shoppat loss i nörbutiken. så oekonomiskt, men vad gör man inte för att få slut på pengarna på mealplannen ;) fick mig lite kick-start kaffe också. ska sätta igång att plugga inför mina finals idag... way ahead of time. lajbans... sen blir det sunes jul och kanske årets julkalender också =)

RSS 2.0